Skip to main content

In de wereld van online zichtbaarheid is een veelgestelde vraag: “Op welke pagina staat mijn website in Google?“. Dit is cruciaal om te weten, want het bepaalt hoe gemakkelijk potentiële klanten je kunnen vinden. In deze blog geef ik je meer inzichten in hoe je dit kunt achterhalen en hoe je jouw website hoger kunt laten ranken in Google’s zoekresultaten.

Op welke pagina staat mijn website?

Om te achterhalen op welke pagina je website staat in Google, kun je beginnen met het uitvoeren van een eenvoudige zoekopdracht.

Handmatig zoeken in Google

Typ de naam van je bedrijf of een specifiek zoekwoord gerelateerd aan je diensten in de zoekbalk van Google en blader door de pagina’s. Ik adviseer je om deze check op incognito te doen, omdat je zoekresultaten dan nog niet zijn beïnvloed door je zoekgeschiedenis. Houd er rekening mee dat je een zoekwoord kiest waar ook zoekvolume op is, niet alle zoekwoorden die jij bedenkt/verzint, zijn zoekwoorden waar daadwerkelijk naar wordt gezocht. De naam van je bedrijf, dat valt onder ‘branded search’, zou je nu als startpunt kunnen nemen.

Site:[domeinnaam] + [onderwerp]

Een trucje dat je kunt gebruiken is “site:”. Google toont je hiermee alle pagina’s die daadwerkelijk zijn geïndexeerd in de Google SERP. Bekijk dit voorbeeld maar eens: “site:leadmonkeys.nl” en check ook eens naar “site:leadmonkeys.nl intake”. Zie jij het verschil?

Google Search Console

Er zijn ook diverse tools beschikbaar, zoals Google Search Console, die je inzicht geven in de prestaties van je website in de zoekresultaten. Je kunt Google Search Console gratis en eenvoudig activeren (must have!). Heb je hulp nodig bij het instellen, neem contact met mij op.

Zoeken via een SEO tool

Ook kun je gebruik maken van een SEO tool om inzichten op te doen, denk hierbij aan tools zoals SE Ranking, Semrush, Ahrefs en Searchlight.

Op welke pagina staat mijn website?

In deze video laat ik je 3 manieren zien hoe jij je positie in google kunt checken.

Hoe krijg ik mijn website bovenaan bij Google?

Een hogere positie in Google voor je website is afhankelijk van een hele hoop factoren, waaronder SEO (zoekmachine optimalisatie). Denk hierbij aan het optimaliseren van je website met relevante zoekwoorden, het verbeteren van de laadsnelheid en het zorgen voor een gebruiksvriendelijke website (op mobiel). Consistentie in contentcreatie, kwalitatieve backlinks, hoe relevant je content is voor de zoekintentie én voor je doelgroep, welke type content je aanbiedt in welke fase van de klantreis, hoeveel concurrentie je hebt op dit zoekwoord, enzovoort.

Dit antwoord is dus helaas niet zo makkelijk te beantwoorden: wij SEO specialisten helpen bedrijven dagelijks om beter vindbaar te worden met de website en om hoger in Google te komen.

Website zichtbaar maken op Google

Om je website zichtbaar te maken op Google, is het belangrijk dat je website goed geïndexeerd wordt door Google. Dit betekent dat Google je website gemakkelijk kan vinden en begrijpen. Zorg voor een duidelijke structuur, relevante en unieke content en een goede interne linkstructuur. Gebruik ook Google My Business voor lokale SEO.

Wie kan mij helpen om mijn website zichtbaar te maken?

Ik ben SEO specialist en online freelancer en help websites van bedrijven beter zichtbaar te worden in Google. Net zoals je op deze blog terecht bent gekomen, zorg ik ervoor dat relevante bezoekers ook op jouw webpagina’s terechtkomen. Wil je meer informatie, neem dan contact met mij op.

Meer weten over SEO?

Als ervaren SEO-specialist kan ik je helpen je website te optimaliseren voor betere prestaties in Google. Of je nu advies wilt over zoekwoorden, technische SEO, of een volledige SEO-strategie wilt ontwikkelen, ik ben hier om je te ondersteunen. Voor meer informatie over mijn diensten, bezoek de pagina SEO diensten.

Mijn advies

Op welke pagina je website staat in Google kun je gemakkelijk achterhalen door handmatig te zoeken in Google. Ook kun je dit doen door gebruik te maken van SEO tools, zoals SE Ranking, Semrush, Ahrefs en Wincher. Om je website bovenaan in Google te krijgen, zul je consistent moeten werken aan de website op drie belangrijke factoren: content, techniek en autoriteit, ook wel de drie SEO pijlers genoemd.

Heb je hulp nodig om je website naar een hoger niveau te tillen? Neem dan contact op!

Billal Nawabi

Billal Nawabi
Freelance SEO Specialist en Marketing Strateeg

Met enorme passie voor SEO en online marketing help ik bedrijven om beter online vindbaar te worden en meer kwalitatieve leads en klanten aan te trekken. Lees mijn online marketing blogs voor waardevolle tips en strategieën of ontdek direct hoe ik jouw online zichtbaarheid kan verbeteren met mijn SEO diensten!” 🦍