SEO werkwijze

Sta je klaar om je online aanwezigheid te versterken? Bij Lead Monkeys bied ik je ondersteuning en hulp als SEO specialist met bewezen resultaten en jaren aan ervaring om je bedrijf te laten bloeien. Wil je mij als SEO specialist inhuren? Ontdek hoe ik het verschil kan maken.

Bekijk mijn SEO werkwijze
Billal Nawabi gebruikt vergrootglas om jouw bedrijf te analyseren

Mijn SEO werkwijze in 4 fasen

Samenwerken met mij betekent een reis door mijn SEO-werkwijze. Jarenlange ervaring heeft vier cruciale fasen gevormd, die ons stap voor stap naar online succes leiden. Van grondige analyses tot daadwerkelijke implementatie, monitoring en optimalisatie: samen groeien we door elke fase. Ontdek samen met mij de kracht van deze aanpak voor de lange termijn. Heb je hulp nodig bij eenmalige projecten, bekijk dan eerst mijn SEO diensten.

Bekijk hieronder mijn SEO werkwijze.

 

FASE 0

Kennismaken

We beginnen bij het begin: jou en je bedrijf. Wat zijn je uitdagingen? Welke stappen heb je al ondernomen en welke kansen zie je nog open? Waar wil je naartoe groeien en hoe zie je SEO hierin een rol spelen?

Het is essentieel voor mij om jouw visie en doelstellingen helder te hebben. Zo kunnen we samen bekijken hoe SEO je bedrijfsdoelstellingen kan ondersteunen. Ben je klaar om hierover te sparren? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek in.

FASE 1

360° strategische diepte-analyse

Om te bepalen hoe we SEO gaan inzetten, start ik met een grondige 360° strategische diepteanalyse van je bedrijf, doelgroepen en markt met concurrentie. Ik onderzoek je website en organische vindbaarheid. Na mijn onderzoek en voorbereiding voeren we een uitgebreid verdiepingsgesprek om een volledig beeld te creëren van je marketingstrategie, activiteiten, wensen, eisen en bedrijfsdoelstellingen. Ook bespreken we de gewenste vorm voor een samenwerking.

Dit verdiepingsgesprek vindt plaats op locatie of online via (video)bellen.

FASE 2

Uitgebreide SEO-analyse en 0-meting

Een uitgebreide SEO-analyse en 0-meting is noodzakelijk om de huidige status van de website in kaart te brengen.

Met een nul-meting krijg ik een goed beeld waar jouw bedrijf en de concurrentie staat, wat kansen zijn en hoe we de website verder kunnen optimaliseren om organisch beter vindbaar te zijn op relevante content dat bijdraagt aan jouw bedrijfsdoelstellingen.

De nul-meting is voor ons het startpunt.

FASE 3

Uitgebreide zoekwoordenonderzoeken

Na diepgaande analyses in de eerdere fasen, zoomen we nu in op het uitgebreide zoekwoordenonderzoek. We identificeren zoekwoorden die jouw diensten of producten met je doelgroep verbinden en duiken in de intentie van gebruikers. Hierbij onderzoeken we ook de zoekwoorden waarop je concurrentie goed presteert. Door te achterhalen waar jij als bedrijf op wil groeien en welke termen je doelgroep én concurrenten gebruiken kunnen we strategisch inspelen op kansen.

Dit vormt de fundering voor toekomstige SEO-acties en contentstrategieën, met als doel maximale online zichtbaarheid en conversie die bijdraagt aan je bedrijfsdoelstellingen. De zoekwoordenonderzoeken zijn doorlopende werkzaamheden.

FASE 4

Implementatie, monitoring & optimalisatie

We zetten onderzoek en strategie om in concrete acties met meetbare resultaten. Ik optimaliseer de website zowel in de technische opbouw als in de content. Afhankelijk van de uitdagingen leg ik focus op de pijlers van SEO: content, techniek en autoriteit. Dankzij voortdurend zoekwoordenonderzoek bepalen we de juiste content voor elke fase van de klantreis. Alle optimalisaties worden nauwlettend gevolgd met tools, met duidelijke periodieke rapportages die de vooruitgang en resultaten laten zien.

Het doel in deze fase is het realiseren van zichtbare verbeteringen van posities in zoekmachines, verhoogde relevante bezoekers naar je website en toename in conversies. Ook draagt het bij aan je naamsbekendheid en merkpositionering.

NAZORG

Consultancy & evaluatie

Met mij aan je zij sta je er nooit alleen voor. Ik bied je diepgaand advies op het gebied van SEO en online marketing breed. Samen bepalen we de ideale communicatiemethode die past bij jouw wensen. Proactief werken staat centraal: ik kijk met een brede blik naar de gehele marketingmix en zorg ervoor dat je website altijd up-to-date en SEO-proof is én blijft.

Eenmalige SEO diensten

Naast mijn langetermijnvisie met SEO bied ik ook eenmalige SEO diensten aan. Bekijk mijn SEO diensten.

Benieuwd naar jouw kansen in Google?

Ik bied je hulp bij de drie pijlers van SEO

De belangrijkste SEO factoren

In SEO wereld zijn er een heleboel factoren waar een website op kan scoren. Deze factoren brengen we samen in drie pijlers, we noemen dit ook wel ‘de drie pijlers van SEO’. Samen vormen ze de factoren waar een website op kan ranken.

In onze samenwerking zorg ik ervoor dat de pijlers worden geoptimaliseerd en de factoren met elkaar samenwerken om de website zo goed mogelijk te laten scoren.

Samen bepalen we de focus en bespreken we welke factoren we hoe- en wanneer kunnen optimaliseren om je website zo goed mogelijk te laten scoren. Het doel is om je bezoekers zo goed mogelijk te helpen en bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Bekijk de drie pijlers van SEO in het kort: techniek, content en autoriteit.

1. Techniek

Hoe gebruiksvriendelijk is de website voor bezoekers? Hoe is de URL-structuur opgebouwd? Is de robots.txt correct opgebouwd? Hoe zit het met no-index en no-follow?

2. Content

Hoe relevant en waardevol is de content op de website voor bezoekers? Is de content afgestemd op verschillende fasen van de klantreis?

3. Autoriteit

Hoe sterk en relevant is het backlinkprofiel van de website? Hoe betrouwbaar is het bedrijf en de informatie op de website voor bezoekers en zoekmachines? Zijn er samenwerkingen die de autoriteit kunnen versterken?

Waarom mij als freelance SEO specialist inhuren?

Bekijk de voordelen van het inhuren van mij als freelancer SEO specialist en online marketeer.

SEO specialist inhuren

Uitgebreide ervaring en expertise

Met meer dan 10 jaar ervaring in de online marketing heb ik een uitgebreide ervaring opgebouwd binnen online marketing en expertise in SEO. Zoekgedrag, vindbaarheid, de online klantreis en conversie hebben altijd centraal gestaan in mijn SEO werkwijze.

Persoonlijk & flexibel

Ik ben Billal, aangenaam. Naast mijn uitgebreide ervaring als freelance online marketeer en SEO specialist houd ik de samenwerking graag persoonlijk en flexibel. Je kunt rekenen op een proactieve houding, beschikbaarheid en een een-op-een benadering.

Beschikbaar

Ik werk flexibel en ben goed bereikbaar, ook in de avonduren en in het weekend. Flexibiliteit is een belangrijke kernwaarde voor mij, omdat ik hierdoor snel kan schakelen. Hiermee zorg ik ervoor dat ik kan bijspringen, precies wanneer je me nodig hebt.

Geen (hoge) kosten

Met mij als freelancer SEO specialist en online marketeer heb je geen hoge werkgeverskosten, in tegenstelling tot een interne medewerker. Daarnaast heb ik uitgebreide ervaring waardoor ik breder inzetbaar ben en vanuit meer disciplines naar je online marketing kijk.

Dit is wat bedrijven zeggen

Shayan Z
Shayan Z
2023-08-22
Billal is een uitzonderlijke SEO specialist waarmee ik regelmatig samenwerk. Zijn diepgaande kennis, aangepaste strategieën en transparante communicatie hebben tal van onze klanten goed geholpen. Ik kijk ernaar uit om onze succesvolle samenwerking voort te zetten.
De Poetsers
De Poetsers
2023-08-21
Billal Nawabi van Lead Monkeys heeft ons uitstekend geholpen met het op de kaart zetten van ons bedrijf. Billal heeft uitstekend advies gegeven bij het opzetten van de website, juiste zoektermen, etc. Inmiddels staan wij organisch (vaak) bovenaan en merken wij een significante toename van het aantal leads in de vorm van contactverzoeken via de mail, toename van het aantal belletjes en klanten die spontaan langskomen. De aanpak van Billal is zeer prettig en professioneel. Zeker ook een aanrader door zijn “pragmatische aanpak”. Wij zijn blij met deze samenwerking.

Mij als SEO specialist inhuren?

Vul het formulier in en beschrijf je vraag of uitdaging. Ik neem vaak dezelfde dag nog contact met je op.

Zie jij deze SEO werkwijze ook voor je?

Stuur je vraag/uitdaging in via onderstaand contactformulier.

Of neem direct contact op

billal@leadmonkeys.nl
06-13349342

Hiervoor kom je naar Lead Monkeys

✓ Bewezen succes in resultaatgerichte campagnes
✓ Strategisch en operationeel in uitvoering
✓ Transparant en persoonlijk
✓ Netwerk van marketingexperts
✓ Jarenlange online marketing ervaring en expertise in SEO